Denna nyhet är mer än 3 år gammal

13 mars, 2011

Intensiv vecka 10

Den gångna veckan var en av de mest intensiva hittills i min politiska karriär. Veckan började med workshop om kommunens gemensamma styrmodell tillsammans med nämnden. Varje nämnd har i uppdrag att ta fram mål för verksamheten för kommande år. Workshopen var den första av två och var inriktad på uppföljning och omvärldsanalys.

Tisdagen började med Demokratiberedning och sedan miljönämnd. Nämndsmötet bjöd på mandatperiodens första votering, annars var det ganska lugnt. Vi fattade beslut om nya taxor inom en rad tillsynsområden såsom receptfria läkemedel, tobak och solarier samt en del annat. Protokollet finns här.

Onsdagen bjöd först på ett givande möte med LRF:s kommungrupp. Lantbrukarna tangerar självklart Miljönämndens frågor på många sätt men det som diskuterades var även av mer varierande karaktär. Som ny i rollen som nämndsordförande är det inte alltid så lätt att veta hur saker varit tidigare. Det var därför bra att min ersättarkollega i KSAU, Ola Carlsson (ordförande i MN 02-06), var med på mötet.

Eftermiddagen bjöd sedan på kommunstyrelse som avlöpte relativt lugnt.

Torsdagen ägnades åt utbildning med kommunfullmäktige- och nämndsledamöter. Vi pratade bland annat om offentlighetsprincipen, kommunens krisorganisation och lite andra nyttiga saker för oss som förtroendevalda. Samma dag publicerades ett insändarsvar från oss moderata ordförande och viceordförande till lokala näringslivsföreträdare. Detta finns att läsa här.

Som sagt var detta en intensiv vecka och de kommande två bjuder på väldigt lite politisk aktivitet (i alla fall inplanerad sådan). Då är det dags att ta fatt i jobbsökandet igen!

Till sist vill jag passa på att gratulera kultur- och fritidsnämndens ordförande i Kristianstad, Fredrik Axelsson, som i helgen förlovade sig med sin Erica. Grattis till er båda!

Ta ställning och dela artikeln