Denna nyhet är mer än 3 år gammal

25 februari, 2016

Låt stadshuset lysa

Ängelholm har bara några få riktigt fina kulturbyggnader värda att lyfta fram. I centrum tänker vi främst på Stadshuset och Tingshuset. Stadshuset som invigdes 1975 ritades av den Ängelholmsfödde arkitektprofessorn Sten Samuelsson, som bl a gjort sig känd för att ha ritat Nya Ullevi i Göteborg och Malmö konserthus.

De första besluten har tagits för en omfattande renovering och ombyggnad av Stadshuset. Den karakteristiska bågformade byggnaden vid åkanten ligger vid en av infarterna till centrum. En infart som för några år sedan fick en rejäl ansiktslyftning genom ombyggnaden av Laxgatan, korsningen med östergatan och Tegelbruksbron.

Längs bilvägen finns också flitigt använda cykelbanor och breda trottoarer på båda sidor. Vi tycker att Stadshusets fina fasad borde synas mer. Under den mörka årstiden är det verkligen mörkt kring Stadshuset.

Vi moderater vill att Stadshusets fasad ska fungera som ett riktmärke för Ängelholm och markera ingången till centrum.

Med anledning av ovanstående yrkar Nya Moderaterna i Ängelholm:

att kommunledningen ges i uppdrag att förse Stadshusets fasad mot Östra vägen och Kristian II:s väg med en modern energisnål belysning.

att fasadbelysningen kan tändas redan i slutet av jubileumsåret 2016, eller senast i samband med den stora ombyggnaden av Stadshuset.

Ängelholm 2016-02-13

Anders Davidsson (M)
Robin Holmberg (M)

Ta ställning och dela artikeln