Denna nyhet är mer än 3 år gammal

14 april, 2016

Motion angående SMS vid samhällsstörningar

Snabb information vid samhällsstörningar, driftsavbrott eller andra kritiska händelser är viktigt för att människor ska kunna planera sin vardag, agera på något sätt eller bara känna till att problemet kommit Ängelholms kommun till del och att åtgärder planeras.

I dag finns driftsinformation på Ängelholms kommuns webbplats i en egen funktion på startsidan. Det är bra att informationen finns allmänt tillgänglig men det kräver samtidigt att medborgaren fått kännedom om störningen på något sätt, antingen genom att själv ha sett/drabbats av den eller genom ha snappat upp information på något annat sätt.

Moderaterna förslår att Ängelholms kommun inför en SMS-tjänst som proaktivt når ut med viktig information direkt till den intresserade medborgarens mobiltelefon. I Lerums kommun finns en motsvarande tjänst där kommuninvånaren via kommunens hemsida kan koppla sitt mobilnummer till en viss adress och på så sätt kan urval av fastighetsägare nås med olika meddelanden. Även fritidshusägare kan registrera sig och information kan fås för en anhörigs bostad.

Aktuella samhällsstörningar som tjänsten kan omfatta är bland annat planerade eller oplanerade störningar som påverkar vardagslivet inom exempelvis störningar på vägar, vattenförsörjning eller förändrade dagar för avfallstömning. Naturligtvis kan SMS-tjänsten även användas vid allvarligare händelser där snabb information är avgörande.

Med anledning av ovanstående yrkar Nya Moderaterna i Ängelholm:

att Ängelholms kommun inför en SMS-tjänst för information till medborgarna vid samhällsstörningar.

Ängelholm 2016-04-06

Robin Holmberg (M)
oppositionsråd

Ta ställning och dela artikeln