I dag bildar vi Allians för Ängelholm

On 21 september, 2016, in Alliansen, Ängelholms kommun, av Robin Holmberg

PRESSMEDDELANDE 2016-09-21

alliansen_liggande-m-partierna-2016I dag den 21 september bildar Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna Allians för Ängelholm. Allianssamarbetet bygger på idén om politisk samverkan och gemensamt ansvarstagande för Ängelholms kommun. Målet är att efter valet 2018 bilda en borgerlig majoritet med en tydlig politisk idé och inriktning för utvecklingen av Ängelholms kommun.

Ängelholms kommun styrs sedan valet 2014 av ett socialdemokratiskt minoritetsstyre. Halvvägs in i mandatperioden kan det konstateras att detta sätt att styra en kommun inte är särskilt framgångsrikt. Styret är otydligt och saknar idéer för hur Ängelholms kommun ska utvecklas i framtiden.

Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna vill gemensamt ta ansvar för Ängelholms kommun. Vi är övertygade om att ett samlat borgerligt styre har bäst förutsättningarna att utveckla vår kommun med stabilitet och långsiktighet. Alliansen delar en gemensam borgerlig värdegrund och har tidigare samarbetat framgångsrikt.

Allians för Ängelholm bygger på en avsiktsförklaring med principer och ställningstaganden som sätter ramarna för partiernas gemensamma arbete fram till kommunvalet 2018, bl. a.:

• Allians för Ängelholm ska söka väljarnas förtroende genom en gemensam Alliansplattform. Detta valprogram utgör grunden för den politik Alliansen vill driva i majoritetsställning mandatperioden 2018-2022.
• Alliansplattformen ska utarbetas av de fyra partierna genom gemensamma arbetsgrupper.
• Allians för Ängelholm ska under innevarande mandatperiod kampanja och skriva tillsammans.
• Allians för Ängelholm ska för år 2018 utarbeta ett gemensamt budgetförslag för Ängelholms kommun.
• Valresultatet blir vägledande för fördelningen av uppdrag. Samtliga partier ska dock beredas möjlighet att arbeta med politik på gruppledarnivå. Samtliga partier ska även vara representerade i nämnder, styrelser och andra kommunala organ.

Mer information
Robin Holmberg (M), 072-988 70 00
Liss Böcker Sellgren (C), 073-996 06 24
Sven Bergman (L), 070-532 54 32
Lennart Engström (KD), 072-063 85 98

Tagged with:
 

2 Responses to “I dag bildar vi Allians för Ängelholm”

 1. Peo skriver:

  ”Kampanja” lätt väldig ljumt. Ni är väl ute efter att ta makten nu, genast. I annat fall är ju detta bara ett spel för gallerierna. Ni har ju möjlighet att samarbeta med Sverigedemokraterna, för att stoppa ett antal galenskaper, e.g. kommunens inköp av bostadsrätter, kommunens byggande av HVB-hem trots protester och mörkläggning.

 2. Robin Holmberg skriver:

  Hej Peo!

  Vi har siktet inställt på att bilda en majoritets-”regering” för Ängelholms kommun efter valet 2018. Alliansens partier är fortsatt mindre än S+EP. Det innebär att vi behöver aktivt stöd av SD för att kunna välta dem. Vi kommer sedan vara en röst mindre i alla kommande voteringar under mandatperioden. Värt att notera är dessutom att SD i Ängelholm röstar minst lika mycket med S som med oss. Exempelvis valde drygt hälften av SD:s ledamöter att aktivt rösta på S-budgeten för 2016, medan ingen röstade på vårt alternativ.

  Så. Summa summarum. Vi kommer arbeta med våra frågor och driva de under perioden. Vi är övertygade att vi kommer få igenom mycket och att vi kan stoppa dumheter, som t.ex. blockförhyrningen av 48 lägenheter i Strövelstorp. Utsikterna att ”ta makten nu, genast” är dock inte särskilt goda som det politiska läget är just nu.

  /Robin H

Lämna ett svar