Denna nyhet är mer än 3 år gammal

12 september, 2016

Interpellation till kommunfullmäktiges ordförande Bengt Sävström (S) angående Ängelholm 500 år

Nu har cirka nio månader av Ängelholms jubileumsår passerat och det börjar bli läge att fundera över uppföljningen av såväl årets olika arrangemang som av jubileet som helhet. Av projektbeskrivningen kan följande syfte och mål utläsas: ”[d]et primära målet är att sätta Ängelholm på kartan genom att marknadsföra kommunen dels för invånarna dels för turister. En önskan är att locka fler att bosätta sig här men tyngdpunkt på den yngre medelåldern. När 2016 är slut är målet att alla Ängelholmare ska kunna säga att det fanns något för mig.”

Har förväntade positiva effekter för Ängelholms kommun och dess näringsliv/besöksnäring uppnåtts? Är styrgruppen nöjd med de aktiviteter och arrangemang som varit? Finns det något som kunde gjorts bättre?

Dock återstår fortfarande tre månader av 2016 och det bör finnas utrymme att komplettera programmet med ytterligare aktiviteter om styrgruppen (kommunfullmäktiges presidium) finner att det är önskvärt och om det finns ekonomiskt och/eller programmässigt utrymme. Detta kan ju exempelvis ha visat sig vid någon form av delårsuppföljning som gjorts under de första nio månaderna.

Med anledning av ovanstående vill jag ställa följande frågor till kommunfullmäktiges ordförande Bengt Sävström (S):

1. Har det gjorts någon delårsuppföljning av Ängelholm 500 år under årets första nio månader?

2. Om ja. Vad är resultatet av denna delårsuppföljning?

3. Kommer det att göras någon uppföljning på hela Ängelholm 500 år? Hur kommer denna uppföljning att genomföras?

4. Hur ser det aktuella ekonomiska läget ut för Ängelholm 500 år?

Ängelholm 2016-09-12

Robin Holmberg (M)
oppositionsråd

Ta ställning och dela artikeln