Denna nyhet är mer än 3 år gammal

9 december, 2016

Full fart framåt – eller bakåt? (NST 9/12)

I torsdagens tidning kan man läsa följande uttalande från kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander (S) apropå det nya konstverket på Tingstorget:

”Men när det blev en ny politisk majoritet i kommunen vid valet hösten 2014 satte vi som då fick majoriteten fart på jobbet.”

Det är ett häpnadsväckande uttalande. Kommunalrådet vill ge sken av handlingskraft och menar att arbetet med ett jubileumskonstverk på något sätt gått fortare tack vare S och EP.

Inget kunde vara mer fel.

I december 2014 fattade dåvarande kultur- och fritidsnämnden beslut om ett jubileums-konstverk på Tingstorget. Konstverket skulle vara på marken och synliggöras med ljus, alltså platt, så att man skulle kunna gå och stå på det. Alla politiska partier var med på beslutet, utom Socialdemokraterna.

Så blev det maktskifte och S skulle visa sin nyvunna makt. I mars 2015 stoppade därför Lars Nyander (S) och Stig Andersson (EP) arbetet och avbröt inköpsprocessen av konstverket, för att flera månader senare riva upp det brett politiskt förankrade beslutet och driva igenom en ny inriktning. Resultatet av detta ser vi nu på Tingstorget.

Om ”sätta fart på jobbet” i Lars Nyanders och Socialdemokraternas värld betyder ”stoppa, avbryta och försena” förstår vi varför många viktiga projekt i Ängelholm just nu står still.

Robin Holmberg (M)
oppositionsråd

Tomas Fjellner (M)
tidigare ordförande kultur- och fritidsnämnden

Ta ställning och dela artikeln