Denna nyhet är mer än 3 år gammal

31 januari, 2017

Vi ordnar ett nytt möte när du kan, Yvonne Augustin!

PRESSMEDDELANDE 2017-01-31

alliansen_liggande-m-partierna-2016I förra veckan anordnade Alliansen i Ängelholm och i Region Skåne ett välbesökt möte med anledning av planerna på att återta ortopedin vid Ängelholms sjukhus i Region Skånes regi. Beslutet, som många befarar kan bli ett första steg i nedmonteringen av Ängelholms sjukhus, fattas slutgiltigt av regionstyrelsen den 7 februari.

Vid mötet i torsdags deltog tyvärr inga företrädare för Socialdemokraterna, Miljöpartiet eller Sverigedemokraterna. Det är de partier som står bakom det kritiserade förslaget. Enligt uppgifter i Sveriges radio skulle regionrådet Yvonne Augustin (S) delta, men så var inte fallet.

Alliansen i Ängelholm förstår att det kan vara svårt att få almanackan att gå ihop. Vi är därför beredda att arrangera ett nytt möte i Ängelholm på en tid då regionrådet Augustin har möjlighet att delta. Vi tycker det är viktigt att ängelholmarna får svar på sina frågor och kan diskutera frågan om sjukhusets framtid med sina folkvalda politiker.

Alliansen ber Yvonne Augustin (S) återkomma med förslag på lämplig kvällstid innan regionstyrelsen fattar sitt beslut så ska vi se till att bjuda in intresserade ängelholmare.

Mer information
Robin Holmberg (M), oppositionsråd, 072-988 70 00

Ta ställning och dela artikeln