Denna nyhet är mer än 3 år gammal

25 oktober, 2017

Nu måste något hända med Parkskolan!

PRESSMEDDELANDE 2017-10-25

Alliansen tar i dag ställning för att utvecklingen av Parkskolan måste påbörjas. Under Socialdemokraternas styre har inte mycket hänt i denna viktiga fråga som engagerar många ängelholmare. Alliansen agerar nu för att påbörja processen med utveckling av både Parkskolan och den centralt belägna tomten.

Parkskolan står sedan ett antal år tom i avvaktan på politiska beslut om dess framtida användning. Under 2014 arbetade den tidigare majoriteten med ett förslag om att utveckla Parkskolan med tillhörande tomt. Detta arbete avstannade efter maktskiftet och därefter har frågan inte rört sig nämnvärt framåt under socialdemokratiskt styre.

Alliansen kommer nu agera för att frågan ska nå en lösning. Vi vill se utveckling av byggnaden och tomten på ett sätt som bidrar till stadens och kommunens attraktivitet. Alliansen ser samtidigt att det är svårt att passa in byggnaden i Ängelholms kommuns behov. Det naturliga är därför att sälja den till en seriös extern aktör som kan ta sig an den anrika byggnaden och utveckla tomten.

Alliansen ser dock att det är viktigt att utvecklingen av Parkskolan sker med varsamhet. Vi kommer därför driva att följande beaktas i den fortsatta processen:

• Bevara och skydda fasaden så att den fortsatt utgör en fond för Stadsparken.
• Byggnaden ska utvecklas med verksamheter som bidrar till ett attraktivare Ängelholm.
• Utveckla tomten genom en byggrätt som möjliggör till exempel bostäder, verksamheter och parkering.
• Utveckla Stadsparken.

Under de senaste veckorna har det framkommit att andra aktörer i Ängelholm delar Alliansens bild av Parkskolans potential. För oss är det därför naturligt att dialog påbörjas snarast.

Bildspel från dagens pressträff finner du här!

Mer information
Robin Holmberg (M), 072-988 70 00
Liss Böcker (C), 073-996 06 24
Eva Kullenberg (L), 070-522 19 41
Linda Persson (KD), 073-085 36 70

Ta ställning och dela artikeln