Denna nyhet är mer än 3 år gammal

16 december, 2017

Det går att styra Ängelholm

Vem kan styra Ängelholm?

Denna relevanta frågeställning pryder framsidan på dagens NST.

Vid ett möte i dag på Folkets hus har Alliansen och Miljöpartiet ställt Socialdemokraterna mot väggen. I ljuset av de senaste veckornas politiska kaos i Ängelholms kommun måste S ta konsekvenserna, avgå och ställa samtliga platser till förfogande så att en ny konstellation kan väljas av fullmäktige.

Socialdemokraterna vägrar konsekvent att acceptera att förutsättningarna för deras maktinnehav (samarbetet med Engelholmspartiet) rasat samman och klamrar sig krampaktigt kvar vid sina poster.

Nu räcker det med krumbukter. Ängelholms kommun behöver stabilitet och ansvarstagande. Nuvarande S-styre har gång på gång visat att de inte klarar av att ge kommunen detta – därför måste Alliansen och MP agera för ordning och reda.

På måndag kommer vi därför att begära extra sammanträde med kommunfullmäktige och att samtliga platser i kommunstyrelse, nämnder, beredningar etc. väljs om. Denna ansvarstagande koalition garanterar lugn och stabilitet fram till dess att väljarna i september får välja vilka partier som ska företräda dem.

Socialdemokraterna har nu att välja om de vill bidra till att lösa det allvarliga läget, eller om de fortsatt ska klamra sig fast vid sina uppdrag.

Ta ställning och dela artikeln