Denna nyhet är mer än 3 år gammal

13 mars, 2018

Dags för S att ta av sig offerkoftan (NST 13/3)

Socialdemokraternas valrörelse har startat. Hur ska vi annars tolka Nyanders och Hanssons (S) angrepp på Moderaterna, Alliansen och mig den 8 mars?

Socialdemokraternas valstrategi så här långt tycks vara att klä sig i ”offerkofta” och kränkt tala om hur elak Alliansen var för att vi ifrågasatte Socialdemokraternas möjligheter och förmåga att styra kommunen.

Ert agerande övertygar inte om ni vill motbevisa oss och visa ledarskap för vår kommun. Skriv istället om vilken politik ni vill driva och med vilka partier vill ni göra det.

Det är det valrörelsen måste handla om.

Varför Nyander och Hansson (S) dessutom rycker ut till vad som kan tyckas vara Anderssons försvar har jag svårt att förstå. Stig Andersson har visat att han enbart agerar i eget intresse och beteendet skadar förtroendet för politiken.

Varför Socialdemokraterna möjliggjort för honom att sitta kvar genom att låta bli att godkänna hans avsägelse väcker samtidigt många frågor. Ni har trots allt haft chansen vid tre fullmäktigesammanträden.

Valrörelsen har mycket riktigt börjat. Låt oss hoppas att den i fortsättningen bedrivs på en nivå där politikens innehåll och våra visioner för Ängelholms utveckling står i centrum. Jag kommer under året träffa så många ängelholmare jag kan för att samtala om kommunens framtid och de problem som trots allt finns i vår fantastiska kommun och som kräver lösningar. Det är så vi återuppbygger förtroende för politiken och Ängelholms kommun, inte genom offerkoftor.

Robin Holmberg (M)

Ta ställning och dela artikeln