Denna nyhet är mer än 3 år gammal

23 april, 2018

Angående Klitterhusbryggan

Klitterhusbryggan efter stormen Urd
I förra veckan publicerade Företagarna i Ängelholm en skrivelse till medlemmarna med anledning av att Klitterhusbryggan inte kommer färdigställas till årets badsäsong. Moderaterna instämmer i kritiken och har tillsammans med Alliansen och MP lämnat följande svar till Företagarna:

Till Företagarna Ängelholm

Vi, den politiska oppositionen i Ängelholms kommun, instämmer i den kritik som Företagarna riktar mot kommunens hantering av byggandet av en ny badbrygga vid Klitterhus.

Redan i januari 2017, kort efter stormen Urds framfart, lämnade Allians för Ängelholm in ett initiativ (dnr 2017/109) till kommunstyrelsen med krav på ombyggnation av Klitterhusbryggan under 2017. Efter att vår skrivelse behandlats stod det klart att en ny badbrygga inte skulle komma till stånd under 2017. Beskedet var dock att en ny stormsäker brygga skulle invigas till badsäsongen 2018.

Så kommer inte att ske. Det senaste beskedet från kommunorganisationen är att bryggan ska färdigställas under 2019 – två badsäsonger senare!

Vi förstår och delar den frustration som Företagarna ger uttryck för i en skrivelse den 18 april. Vi är övertygade om att många ängelholmare känner likadant och ifrågasätter såväl kommunens förmåga att hantera denna typ av projekt som förklaringen till varför situationen nu är som den är.

Om Ängelholms kommun menar allvar med sina ansträngningar att stärka turismen och besöksnäringen måste denna fråga tas på allvar. Bryggan är symbolisk och dess nuvarande status drar ett löjets skimmer över kommunens ambition att göra stränderna till ”dragare” och besöksanledningar.

Vi ställer oss samtidigt frågande till var det politiska ledarskapet finns? Varför har Socialdemokraterna inte tagit ansvar för bryggans färdigställande? Varför skickar S fram tjänstemän för att ta den mediala smällen? Kommunorganisationen har redovisat ett antal omständigheter för varför bryggan inte kan färdigställas, det fråntar dock inte det styrande partiet från ansvar!

Ängelholms kommun behöver höja ambitionen i frågor som rör näringsliv, företagande och entreprenörskap i allmänhet och besöksnäringen i synnerhet. Ängelholm har länge haft ett gott företagsklimat, men har på senare år tappat mark. Det är en utveckling som en ny politisk majoritet i Ängelholms kommun måste vända. Det kommer vi driva på för inför och efter valet den 9 september.

Ängelholm 2018-04-23

Robin Holmberg (M)
Liss Böcker (C)
Charlotte Engblom (L)
Linda Persson (KD)
Karl-Otto Rosenqvist (MP)

Ta ställning och dela artikeln