Denna nyhet är mer än 3 år gammal

23 juni, 2016

Bjud ängelholmarna på en ordentlig sommarfest!

PRESSMEDDELANDE 2016-06-23

ÄNGELHOLM 500 ÅR. Moderaterna föreslår att ängelholmarna bjuds på sommarfest under en helg i sommar som en del i kommunens pågående 500-årsjubileum. När det nu tycks finnas möjlighet att prioritera om delar budgeten menar Moderaterna att kommunen bör satsa på en ordentlig folkfest på Stortorget.

Sedan några veckor står jubileumsscenen på Stortorget i Ängelholm. Många ängelholmare är nyfikna på vilka evenemang som ska hållas där under sommaren. I kalendariet kan man konstatera att scenen börjar fyllas med evenemang, men det saknas fortfarande ett större arrangemang. Mot denna bakgrund och det faktum att det tycks finnas utrymme att ombudgetera delar av jubileumsmedlen föreslår Moderaterna att kommunen ger ängelholmarna en riktig folkfest på Stortorget under en helg i sommar.

– Moderaterna vill att Ängelholms 500-årsjubileum ska bli ett minne såväl hos ängelholmarna som hos besökande turister och gäster. Vi tycker därför det vore lämpligt att stärka jubileumsåret med ett sommararrangemang på torget med musik, glädje och god gemenskap, säger Robin Holmberg (M), oppositionsråd.

Det kan exempelvis handla om musik, standupkomedi eller andra framträdanden med lokala eller inhyrda artister. Det kan även innebära enklare servering av mat, fika eller annat i likhet med det som skedde när Ängelholms kommun under 2014 firade 40 000 invånare.

– Hittills har jubileumsåret bestått i mindre arrangemang riktade mot olika intressen. Jubileumskonserten på Skånebil och vänortskonserten på torget visar dock att musiken väcker intresse och lockar ängelholmarna. När det nu tycks finnas möjligheter att planera om delar av budgeten menar Moderaterna att vi bör ta chansen att genomföra ytterligare ett större sommararrangemang, säger Ola Carlsson (M), 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige.

Ett sådant arrangemang kräver dock att ordföranden för styrgruppen för 500-årsjubileet, kommunfullmäktiges ordförande Bengt Sävström (S), tar initiativ till en diskussion omgående.

Mer information:
Robin Holmberg (M), oppositionsråd, 072-988 70 00
Ola Carlsson (M), 2:e vice ordförande kommunfullmäktige, 070-623 09 59

Ta ställning och dela artikeln