Denna nyhet är mer än 3 år gammal

6 september, 2016

Initiativ angående tillgång till kommunstyrelsens handlingar

Tidigare har intresserade kommunfullmäktigeledamöter beretts tillgång till kommunstyrelsens handlingar så att de kunnat läsa in ärendena inför till exempel partiernas gruppmöten. Sedan i somras har denna möjlighet försvunnit då sändlistorna rensats från alla förtroendevalda som inte sitter i kommunstyrelsen.

Moderaterna anser att det är positivt att det finns fullmäktigeledamöter i Ängelholms kommun som vill läsa mer och sätta sig in i fler ärenden än vad som förväntas av dem. Det skapar bättre diskussioner inom partierna, breddar interndemokratin och kan därmed leda till att kommunen fattar bättre beslut.

Moderaterna anser därför att kanslienheten bör återinföra möjligheten att ge intresserade kommunfullmäktigeledamöter tillgång till KS-handlingarna i anslutning till att kommunstyrelsens egna ledamöter får dem, företrädelsevis genom e-tjänstprotalen för enklare hantering.

Med anledning av ovanstående yrkar Nya Moderaterna i Ängelholm att kommunstyrelsen beslutar:

att kommunstyrelsen återinför möjligheten för intresserade kommunfullmäktigeledamöter att ta del av kommunstyrelsens handlingar i samband med att de sänds ut till KS-ledamöterna.

Ängelholm 2016-09-06

Robin Holmberg (M)
oppositionsråd

Ta ställning och dela artikeln