Denna nyhet är mer än 3 år gammal

19 september, 2016

Treklövern säger nej till halverad Klippanväg

PRESSMEDDELANDE 2016-09-16

KLIPPANVÄGENS OMBYGGNAD. Ängelholms kommun utreder nu hur huvudentrén till Ängelholm, Treklövern ledareKlippanvägen, ska se ut i framtiden. I det presenterade förslaget halveras kapaciteten genom att två körfält tas bort. Treklövern – Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna – säger nej till en kraftigt strypt infart till staden.

I december färdigställs den nya rondellen vid trafikplats Rebbelberga. Det innebär att Klippanvägen i en nära framtid kommer vara en än tydligare huvudentré till Ängelholm. I samband med ett stundande VA-arbete planerar dock Ängelholms kommun att kraftigt strypa Klippanvägens kapacitet genom att halvera antalet körfält till förmån för en ny cykelväg.

Treklövern motsätter sig kapacitetsminskningen av flera skäl.

Därför sa vi nej till att bygga om Klippanvägen redan i vårt gemensamma budgetförslag för år 2016. Socialdemokraterna valde dock att gå vidare och i samband med att S-budgeten godkändes av kommunfullmäktige gavs klartecken för att utreda hur framtidens Klippanväg ska se ut. När förslaget nu presenterats för kommunstyrelsen kräver Treklövern att den del av utredningen som handlar om en halverad Klippanväg läggs i papperskorgen.

Treklövern vill istället se en mer välkomnande infart till Ängelholm där nuvarande kapacitet bibehålls. Vi vill att Klippanvägen görs mer attraktiv genom att refugerna sköts bättre, att nya planteringar av blommor och träd görs. Vi vill samtidigt stärka cyklandet i staden och menar att nuvarande cykelväg istället kan utvecklas och göras mer lättillgänglig. Rondeller bör övervägas i korsningen Klippanvägen/Emblagatan och i korsningen Klippanvägen/Kristian II:s väg. Även på den sista sträckan in mot staden bör vägen göras grönare med cykelvägar längs sidorna.

Treklövern är övertygad om att det förslag Ängelholms kommun utrett är att gå allt för långt. Ängelholm behöver en tydlig och mer välkomnande huvudentré med god kapacitet nu och i framtiden.

Mer information
Robin Holmberg (M), oppositionsråd, 072-988 70 00
Liss Böcker Sellgren (C), gruppledare, 073-996 06 24
Lennart Engström (KD), gruppledare, 072-063 85 98

Ta ställning och dela artikeln