Denna nyhet är mer än 3 år gammal

1 februari, 2017

Brev till regionstyrelsen med anledning av Ängelholms sjukhus

På uppdrag av en enig kommunstyrelse i Ängelholms kommun tillskriver vi regionstyrelsen i Region Skåne för att uttrycka vår oro över framtiden för Ängelholms sjukhus och Hälsostaden.

Ängelholms sjukhus är viktigt för ängelholmarna. Få frågor engagerar breda grupper av kommuninvånare som sjukhuset. Ängelholms kommun gläds över det samarbete som etablerats mellan kommunen och Region Skåne inom ramen för Hälsostaden. Givet historiken med nedläggningshot har Hälsostaden inneburit framtidstro både för personalen och kommuninvånarna som nu kan se att framtidens hälso- och sjukvård växer fram i Ängelholm.

Ängelholms sjukhus är dock mer än Hälsostaden. På sjukhusområdet finns som bekant även andra verksamheter som arbetar på uppdrag av sjukvårdsförvaltning Sund. Debatten om framtiden för Aleris Ortopedi i Ängelholm har väckt befogade frågor hos ängelholmarna, personalen och inom politiken.

Oavsett vilket politiskt parti eller ideologi vi företräder och oavsett hur vi ser på privata alternativ inom hälso- och sjukvården är vi besjälade av att ha ett väl fungerande sjukhus i Ängelholm. Vi är övertygade om att ett sjukhus behöver såväl slutenvård som öppenvård för sitt existensberättigande. Därför måste vi uttrycka vår oro över att svårrekryterad specialistkompetens riskerar lämna Ängelholms sjukhus om den föreslagna förändringen genomförs.

Ängelholms kommun värnar samarbetet med Region Skåne och vill gemensamt fortsätta utveckla Ängelholms sjukhus och Hälsostaden. Därför önskar vi ett möte med relevanta företrädare för regionen i syfte att diskutera framtiden för sjukvården i Ängelholm. Vår förhoppning är att Region Skåne delar denna ambition och att vi kan få till stånd ett möte snarast.

Ängelholm 2017-01-31

Lars Nyander (S)
kommunstyrelsens ordförande

Stig Andersson (EP)
kommunstyrelsens 1:e vice ordförande

Robin Holmberg (M)
kommunstyrelsens 2:e vice ordförande

Ta ställning och dela artikeln