Denna nyhet är mer än 3 år gammal

4 april, 2017

Motion angående programmering i skolan

Ny teknik och digitalisering är naturliga inslag i dagens skola. Ängelholms kommun har varit en föregångskommun avseende digitala verktyg i skolundervisningen genom en tidig satsning på En dator per elev under förra mandatperioden.

Dagens elever är således vana användare av datorer och läsplattor. Vi är dock övertygade om att vi behöver ta fler steg för att rusta Ängelholms kommuns elever inför framtidens arbetsmarknad. I framtiden räcker det inte att bara kunna använda tekniken, våra elever kommer också att behöva skapa för tekniken genom exempelvis programvaror, appar och mer.

Det är fler som ser denna utveckling. Den ideella föreningen Kodcentrum introducerar barn och unga i åldrarna 9-13 till programmering och digitalt skapande. Debattörer pratar om att byta ut syslöjden mot programmering för att skolan ska vara bättre rustad för framtidens arbeten. Enskilda lärare med intresse för teknik och programmering har börjat jobba med programmering i sina klassrum.

Moderaterna anser att Ängelholms kommun ska ta ett samlat grepp kring frågan om programmering och titta på förutsättningarna för att införa detta på skolorna i Ängelholms kommun. Vi är övertygade om att kommunen på så sätt skapar större möjligheter för våra elever att i framtiden bli anställningsbara eller starta företag.

Med anledning av ovanstående yrkar Nya Moderaterna i Ängelholm:

att Ängelholms kommun utreder möjligheterna att införa programmering på kommunens skolor.

Ängelholm 2017-04-04

Robin Holmberg (M)
oppositionsråd

Sven-Ingvar Borgquist (M)
2:e vice ordförande Välfärdsnämnden

Ta ställning och dela artikeln