Denna nyhet är mer än 3 år gammal

27 oktober, 2017

Socialdemokraterna står nu ensamma kvar (NST 27/10)

För en tid sedan presenterade Socialdemokraterna i Ängelholm sitt budgetförslag för valåret 2018. Lars Nyanders (S) stora nummer tycks vara ”digitaliseringen”. Visst är detta viktigt och angeläget, men prioriteringen känns obegriplig i ljuset av att S samtidigt föreslår stora besparingar i välfärdens hjärta.

Det fattas nämligen cirka 12 miljoner kronor i skola, gymnasieskola, omsorg om funktionsnedsatta samt individ- och familjeomsorgen i det förslag som Lars Nyander (S) presenterat. Utöver det föreslås neddragningar inom äldreomsorgen med drygt 5 miljoner kronor.

Socialdemokraternas budget för nästa år bör aldrig tillåtas gå igenom. Tacksamt nog är chanserna goda att förslaget faller. Socialdemokraternas budgetsamarbete med Engelholmspartiet har havererat och S står nu ensamma med sin budget.

Alliansen tror på att politiken behöver mer av samarbete och gemensamt ansvarstagande. Vi arbetar därför med ett budgetförslag som våra fyra partier tillsammans står bakom. Det ekonomiska läget är tufft, men vi kommer göra allt som står i vår makt för att värna välfärdens hjärta – Ängelholms barn och unga, de som har det svårt eller som har någon form av funktionsnedsättning. Resurserna för detta skapar vi bland annat genom att spara på den centrala administrationen som tillåtits växa under Socialdemokraternas ledning.

Socialdemokraterna lägger 2018 en ansvarslös budget som skär stora hål i välfärden. Trots förra årets skattehöjning saknas nu pengar för att garantera skola och omsorg. Alliansen tror på en annan väg framåt för Ängelholms kommun byggd på samarbete, ansvarstagande, politiska prioriteringar och minskad kommunal administration. Ängelholm behöver ett nytt styre.

Robin Holmberg (M)
Liss Böcker (C)
Eva Kullenberg (L)
Linda Persson (KD)

Ta ställning och dela artikeln