Denna nyhet är mer än 3 år gammal

29 mars, 2012

Pressmeddelande: Ängelholm antar Helsingborgs Earth Hour-utmaning

Earth Hour har alltid handlat om mer än att släcka ljuset och årets tema är klimatutmaningen. Världsnaturfonden uppmanar till att utmana varandra till olika miljöhandlingar. Ängelholms miljönämndsordförande Robin Holmberg antar Helsingborgs stads Anna Jähnkes utmaning om att äta vegetariskt.

Årets Earth hour-tema om att utmana varandra till olika miljöhandlingar inspirerade Helsingborgs miljönämndsordförande Anna Jähnke (M) till att utmana sin motsvarighet i Ängelholm, Robin Holmberg (M).

– Klimatfrågan påverkar alla. Genom att göra aktiva val som att välja cykeln eller åka kol-lektivt kan vi i vår vardag bidra till en hållbar utveckling. Earth hour är en bra manifesta-tion, som sätter fokus på vad vi kan göra som individer. Min utmaning är att äta vegetariskt under en månad med start på lördag den 31 mars, säger Anna Jänke.

Robin Holmberg antog snabbt utmaningen och lovar att göra det samma.

– Alla människor kan göra enkla saker i vardagslivet för att bidra till minskad klimat-påverkan. Jag antar Helsingborgs stads utmaning och uppmuntrar samtidigt andra att utmana varandra att vara mer klimatsmarta, säger Robin Holmberg.

Under Earth hour släcker Ängelholms kommun många av sina fastigheter och ordnar sedan ett fackelbelyst event på Stortorget där Robin Holmberg kommer tala.

Ta ställning och dela artikeln