Nu kan du rösta!

Nu kan du rösta i valet 2010. Varje dag fram till den 19 september kan du förtidsrösta på bland annat stadsbiblioteket och på stadshuset. Biblioteket har öppet fram till klockan 19.00. Glöm inte röstkort och legitimation.

För egen del har jag redan fått ett par kryss och fått höra att jag har fler att vänta. Detta är fantastiskt roligt, men också något överväldigande. Att folk väljer att lägga sin rösta på mig innebär att de lägger en stor del av sin demokratiska kraft hos mig att förhoppningsvis förvalta under de kommande fyra åren.

Om du nu vill rösta på mig så välj med fördel ungdomslistorna till kommun och region. Vi behöver fler unga i de beslutande församlingarna!

Nu börjar det roliga!

Nu är det bara en dryg månad kvar till den 19 september och valdag. Valupptakterna avlöser varandra, nu senast i Norrköping i helgen där 1300 MUF:are från hela Sverige samlades för att få ännu mer valkänsla.

I början på nästa vecka samlas Moderaterna i Skåne för sin valupptakt i Höör. Medverkar gör bland andra statsminister Fredrik Reinfeldt och ytterligare några moderata statsråd.

Man märker nu att det är många som vill få vår alliansregering omvald och som vill kämpa hårt för detta. Det är då extra roligt att samlas och känna att man sporras till att ge allt i valrörelsen. Jag hoppas att vi ses på kampanjerna som kommer framöver – valrörelsen har nu börjat på riktigt!

Valplaneringsmöte med MUF Engelholm

MUF Engelholms styrelse sitter och planerar vår valrörelse. För fyra år sedan var jag ordförande och den valkampanj vi presterade då räckte för att vi skulle få två platser i Ängelholms kommunfullmäktige, men även priset årets ordförande i MUF Skåne för min del.

Nu tror jag att vi kan bli lika framgågsrika i det här valet, bara vi lägger manken till och kämpar. Jag tror också att vi behöver bli fler än bara vi fem i styrelsen, många måste tala för vår sak och bli goda ambassadörer för Moderaterna.

Vill du veta vad vi har planerat och vad vi gör? Bli medlem här!

M i centrum 2010

”Det regnade!”

Så kan man sammanfatta förra lördagens M i centrum med Moderaterna i Ängelholm. Vi hade planerat dagen i månader och hade ordnat med torgmötestalare och flera stationer utmed Storgatan. Tyvärr hade vi inte vädrets makter med oss, ett fruktansvärt regnoväder drog in över Ängelholm 12 timmar innan vårt arrangemang började.

Det glada humöret fanns dock hos alla, om än vi var lite frusna när vi kom in, och vi var alla överens om att det var rät att köra på med programmet.

Kvällen avslutades hemma hos Åsa och Magnus Herbst med en trevlig buffé och ett gemensamt firande av Earth Hour med släckta lampor och levande ljus.

Hans Wallmark skriver om M i centrums historia här!

Valkick-off 20 mars

I helgen träffades nästan 600 moderater på Sundspärlan i Helsigborg. Temat för lördagens valkick-off var ”samtal i valstugan”. På plats fanns bland annat Anders Borg, Tobias Billström och Cristina Husmark Pehrsson för att berätta om moderat politik och ge svar på frågor som kan komma i valstugan.

Alla gav enkla, raka svar på de vanligaste förekommande frågorna och det blev tydligt att vi i Sverige har ministrar som vet vad de talar om. Känns speciellt skönt att det är Anders Borg som står vid den stora ratten och lägger kursen för den svenska ekonomiska politiken.

Kvällen avslutades med en trevlig middag och show med After Shave och Anders Eriksson. Känns verkligen som att vi nu bygger ett härligt lag för valseger!

Provvalsresultatet är offentligt!

I måndags på vårt fullmäktigegruppmöte presenterades resultatet från vårt provval. Med ett valdeltagande på 242 medlemmar (49 % av det totala medlemsantalet i Ängelholmskretsen) är provvalet ett starkt rådgivande underlag för den kommande kommunfullmäktigelistan.

Föga förvånande (men ändock glädjande!) fick vårt kommunalråd, Åsa Herbst, en överlägsen förstaplacering. Därefter följer Socialnämndens ordförande Jan-Olof Sewring och Barn- och utbildningsnämndens ordförande Sven-Ingvar Borgquist. Detta ger ett starkt mandat för att de ska kunna fortsätta det arbete som de utfört under den pågående mandatperioden i kommunstyrelsen och de två ”tunga” nämnderna.

På plats fyra och fem återfinns Ingvar Eriksson och Anna Mörée, ytterligare två duktiga politiker med tunga uppdrag i bland annat kommunfullmäktiges presidium och som vice ordförande i Byggnadsnämnden.

Min plats på listan blev nummer sex och detta är jag mycket, mycket nöjd med. Förra gången fick jag en plats runt nummer 30, fast då som mycket mer okänd i den moderata kretsen. Framför allt visar detta att många uppmärksammat det arbete jag lagt ner under mandatperioden med insändare och debattartiklar (se bland annat här), fullmäktigeinlägg och frågor. Jag tackar för förtroendet och ser fram emot den kommande valrörelsen som närmar sig med stormsteg!

Moderaterna i Ängelholm skriver om provvalsresultatet här och har även lagt upp den kompletta listan.

Byamöte 4 februari

I torsdags (4 februari) anordnade min hemförening, Barkåkramoderaterna, ett s.k. byamöte. Tanken bakom konceptet är att träffa medborgare (och inte bara medlemmar) i den delen av Ängelholms kommun som vår förening verkar i. Vår ordförande Bengt Ståhl hade ordnat ett digert program med bland annat representanter från Skånetrafiken, Vejystrands hamnförening, Victoria Strand AB samt ordföranden från i stort sett all våra kommunala nämnder.

Mötet var välbesökt och i den hektiska kaffeserveringen glömde jag och Elisabeth bort att räkna antalet koppar som använts. Vi gissade dock på att över 80 personer var närvarande och majoriteten var inte medlemmar (!). Detta visar på det stora behov det finns av att politiker kommer ut i kommunen och träffar och diskuterar aktuella politiska frågor, stora som små, med medborgarna. Hur mycket vi än låtsas att det räcker att känna av väljarnas åsikter vart fjärde år så måste vi inse att så inte är fallet.

I många kommuner finns den här typen av medborgarmöten. Ett exempel är Lunds kommun med sina ”medborgarstämmor”. Skillnaden är att det i de flesta fallen är kommunen själv som tar initiativet och står för genomförandet. I Ängelholms kommun är det dock Moderaterna som håller i taktpinnen för att lyssna på våra medborgares åsikter. Det känns tryggt.

Fler byamöten kommmer att anordnas i andra kommundelar inom kort. Nästa möte står Munka-Ljungby- och Hjärnarps-föreningarna för.

Diskussionskväll 14 januari

Inför valet 2010 satsar vi i Ängelholmsmoderaterna mycket på att prata med våra väljare. Vi tycker det är viktigt att lyssna in vad människor i vår omgivning tycker och tänker. Det är så vi kan formulera svar på de frågor som människor ställer i sin vardag.

Mötet som  hölls i torsdags var ytterst välbesökt, närmare 70 personer; aktiva moderater, livskamrater, vänner och bekanta med fler valde att spendera sin kväll i Ängelholms biblioteks hörsal. Hans Wallmark (han skriver själv om det HÄR) höll ett kort inledningstal där han belyste några viktiga och tänkvärda aspekter av det kommande valarbetet.

Under kvällen serverades också lite lättare förtäring för att ytterligare öka trivselgraden och sedan var det dags för redovisning. Flera intressanta frågor och åsikter hade kommit fram och det är tydligt att vi kommer att få en intressant valrörelse där vi moderater redan nu vill lägga grunden för Ängelholms framtida utveckling.